Trekkappen info
Demo Banner

Schoorsteen -en trekkappen

Wij hebben voor u verschillende soorten schoorsteenkappen, voor de verschillende klachten!

Wij bieden U een handgemaakt product en gegarandeerde kwaliteit. Wij proberen rekening te houden met verschillende soorten kanalen, diameters en mate van (intensief) gebruik.

Zie daarom de verschillende producten in de menu

Al onze trekkappen worden bevestigd met haakankers. Deze dienden in het verleden gedemonteerd te worden voor het schoorsteenvegen. De trekkappen zijn nu zodanig geoptimaliseerd en onder andere voorzien van een veegluik. Hierdoor hoeft de schoorsteenkap niet gedemonteerd te worden bij het vegen van het kanaal. Tevens zijn al onze schoorsteenkappen voorzien van vogelgaas om nesten en obstakels in het kanaal te voorkomen. Al onze handgemaakte producten worden vervaardigt uit hoogwaardig corus staal.

Het doel van ons product is het volgende:

  • Een verhoging van de trek
  • Het voorkomen van regeninslag
  • Het voorkomen van vogelnesten


Meer kappen op aanvraag
Hierbij geven wij u een beknopt overzicht hiervan met de bijbehorende uitleg.

 

De Firemaster® schoorsteenkap is verkrijgbaar bij A.G. systems voor klein -en groothandel!
Wind

Het Firemaster® ontwerp gebruikt de kracht van de wind rondom de schoorsteen om een positieve opwaartse trek te produceren die er voor zorgt dat rook en gassen uit het kanaal worden getrokken. Dit aerodynamische principe werkt in alle windrichtingen.

Regen

De Firemaster® schoorsteenkap leidt regen weg van het kanaal. Het beschermt uw schoorsteen tegen regeninslag, wat kan leiden tot vuile roetplekken en bevlekte muren. Het biedt ook bescherming wanneer er geen vuur is.

Test Combimaster®!

Onderdrukmeting bij Kiwa Gastec Technology

Na het ontwikkelen van de Combimaster® hebben wij ons aangemeld bij de instantie Kiwa Gastec Technology te Apeldoorn (afbeelding 1) . Gastec is de instantie voor het testen van producten die van alles met gas en rookgassenafvoer te maken hebben.
Omdat wij veiligheid vooropstellen hebben wij laten testen bij Gastec wat de invloed van de wind is op het kanaal met de Combimaster® op de schoorsteen. Wind kan van alle richtingen komen en is dus vanuit alle windinvalshoeken getest (afbeeldingen 2-3-4-5).
Ook hebben wij de windtunneltest zonder enige kap op de schoorsteen laten meten en opmerkelijk was dat zonder Combimaster® de windinvallen veel meer negatieve invloed hadden dan met de Combimaster® .
Een gunstig resultaat dus voor de Combimaster® (afbeelding 6-8). Na de test is ons een rapport overhandigd met de grafieken van de windinvloed en hieruit bleek dat de Combimaster® voor een goede onderdruk in het kanaal zorgt (afbeelding 7).

Firemaster registratie

 

 

Blijf op de hoogte van onze promoties
Naam:
Email:

Meer over: